Учнів київських шкіл можуть відправити на вимушені канікули, якщо температура повітря знизиться до -20° С. Про це заявила заступник голови Київської міської державної адміністрації з гуманітарних питань Ганна Старостенко, повідомляє прес-служба КМДА.

«Якщо взимку температура повітря досягне 20 градусів нижче нуля, київська міська влада згідно з рекомендацією Державної санітарно-епідеміологічної служби введе вимушені канікули для школярів загальноосвітніх навчальних закладів. Якщо ж температура істотно знижуватися не буде, школярі будуть навчатися у звичайному режимі», - сказала вона.

За словами Старостенко, завдяки продовженню зимових канікул до трьох тижнів місто зможе зекономити близько 8 млн грн.

«Ці гроші ми зможемо використовувати в холодний період зими, який традиційно припадає на кінець січня - початок лютого», - пояснила вона.

Старостенко також запевнила, що у зв'язку з продовженням зимових канікул столичні школярі не будуть потім вчитися по суботах.

«Великого перевантаження не буде. За рахунок ущільнення програми, додаткових занять або самостійного вивчення до кінця третьої чверті учні зможуть наздогнати», - підкреслила Старостенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42