Нова хвиля мобілізації в Україні розпочнеться 20 січня 2015 року, в її ході планується призвати на службу близько 50 тис. осіб - як військовослужбовців запасу, так і солдатів-строковиків, заявляє спікер Міністерства оборони Вікторія Кушнір.

«Почнеться мобілізація з 20 січня... До мобілізації будуть залучатися офіцери та військові спеціалісти запасу. Вони пройдуть обов'язкову підготовку на базах навчальних центрів Збройних сил України. Навчання триватимуть 25 днів. Далі всі вони пройдуть бойове злагодження у складі підрозділів», - розповіла Кушнір на брифінгу у вівторок в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

За її словами, всього в ході мобілізації буде призвано близько 50 тис. громадян України. «Всього - близько 50 тис. Серед них - як військовослужбовці запасу, офіцери, так і солдати-строковики», - зазначила речник Міноборони.

На питання, чи будуть призвані солдати строкової служби відправлені для виконання завдань у зону проведення антитерористичної операції на сході України, Кушнір відповіла: «Солдати-строковики будуть проходити дуже ґрунтовну первинну підготовку, потім буде проходити злагодження всіх цих підрозділів разом, і після цього буде вирішено питання, де саме вони будуть нести службу».

Згідно з повідомленням прес-служби Міноборони, під час зустрічі з представниками іноземних ЗМІ глава відомства Степан Полторак сказав, що мобілізація буде відбуватися, в тому числі, з метою ротації особового складу, який несе службу вже тривалий час. «Мобілізація потрібна, насамперед, для створення міцного резерву, по-друге - для заміни особового складу, який вже тривалий час несе службу. Нова хвиля мобілізації буде проводитися з врахуванням минулого досвіду, щоб уникнути попередніх прорахунків і помилок», - підкреслив він.

«Тільки після закінчення навчання, забезпечення оснащенням, зброєю, технікою і амуніцією мобілізовані будуть відправлені для виконання завдань», - додав Полторак.

Нагадаємо, секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що в наступному році плануються три хвилі мобілізації - у січні, квітні і червні.

Міністерство оборони планує до 2015 року призвати на строкову службу 40 тисяч громадян і на контракт - 10,5 тис.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

574