Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк побажав Казахстану не зіткнутися з посяганням на територіальну цілісність, якої зазнала Україна. Про це він заявив в ході зустрічі в Києві з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим, повідомляє прес-служба Кабміну.

Прем'єр нагадав, що Казахстан, як і Україна, є членом Будапештського меморандуму. «Упевнений, що Україна пройде випробування, пов'язані з посяганням на територіальну цілісність. Переконаний, що той досвід Будапештського меморандуму, який був в України, ніколи не буде у Казахстану», - зазначив він.

Крім того, Яценюк окреслив два головних напрями співробітництва України і Казахстану - торгівля та енергетика. «Це те, де ми можемо і повинні домагатися успіху», - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, Будапештський меморандум, укладений у 1994 році між Україною, США, Росією і Великобританією, містить пункти, які надають Україні гарантії її суверенітету і безпеки.

Згідно з Меморандумом США, РФ і Великобританія зобов'язалися, зокрема, поважати незалежність, суверенітет та наявні кордони України; утримуватися від загрози силою та її застосування проти територіальної цілісності та політичної незалежності України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом