Кабінет Міністрів України пропонує запровадити нові підходи в оподаткуванні великого бізнесу. Про це в ході засідання Кабміну заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба уряду.

«У першу чергу - підвищення ставки податку на ренту, а саме - руда, нафта, газ і конденсат», - зазначив він.

Ще одним кроком, за його словами, є денонсація угоди між Україною і Кіпром, «згідно з яким близько 6 млрд грн щорічно виходили неоподатковуваними».

При цьому, підкреслив Яценюк, скасування цієї угоди, на жаль, не передбачає одночасного припинення спеціального режиму оподаткування, «тому що Кіпр повинен також її денонсувати».

«Тому Міністерство закордонних справ після голосування в парламенті отримає право невідкладно розпочати переговори з Кіпром», - сказав Яценюк.

Кабінет Міністрів також вважає необхідним встановити трансфертне ціноутворення для великого бізнесу. «А саме - неможливість ховати прибутки в офшорних зонах і продавати товари за ціною, нижче ринкової, в тому числі встановленої на міжнародних біржах».

Нагадаємо, Кабінет Міністрів планує найближчим часом внести на розгляд Верховної Ради законопроект про денонсацію конвенції між Україною і Кіпром про уникнення подвійного оподаткування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32