У Харкові містечко з модульних будинків для вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей розраховане на три роки проживання. Про це сьогодні, 19 грудня, під час брифінгу повідомив в. о. заступника голови Харківської ОДА Вадим Глушко.

«Взагалі-то планується три роки проживання. Але ми очікуємо, що політична ситуація в нашій державі вирішиться швидше, і після зимового періоду люди поїдуть», - сказав Глушко.
Своєю чергою перший заступник начальника Головного управління ДержНС України в Харківській області Олександр Волобуєв зазначив, що містечко з модульних будинків уже готове для заселення.

За його даними, 24 грудня під час сесії Харківської міської ради вирішуватиметься питання про передачу селища на баланс місцевої влади, повідомляє УНІАН.

Волобуєв також зазначив, що для заселення в модульні будинки створено реєстр осіб, проте вже є такі переселенці, які відмовляються від заселення.

Нагадаємо, проект з надання тимчасового житла жителям Донецької та Луганської областей в зимовий період реалізується на кошти, виділені урядом Німеччини Німецькому товариству міжнародного співробітництва (GIZ). Всього селище розраховане на 488 осіб, у ньому буде розміщено 36 модулів для проживання сімей. Перші три сім'ї переселенців з Донбасу отримали сертифікати на проживання 14 жовтня під час візиту в Харків федерального міністра економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герда Мюллера. Станом на 29 листопада у списку на поселення в селищі було більше тисячі переселенців.

 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51