Президенти України і Білорусі Петро Порошенко та Олександр Лукашенко проведуть у неділю, 21 грудня, зустріч. Про це повідомив сьогодні журналістам глава білоруської держави під час відвідання Державного комітету судових експертиз, повідомляє БЕЛТА.

«У неділю, найімовірніше, ми зустрінемося з Президентом України. Він учора зателефонував мені і попросив, щоб ми якось зустрілися, переговорили з деяких питань, так і я виявляв бажання, тому що нам є про що поговорити в цій ситуації», - сказав Лукашенко.

Він зазначив, що «виходячи з цієї розмови, українське керівництво, зокрема Президент України, абсолютно не є перешкодою до початку нового раунду переговорів у Мінську».

«Як він сказав, він чекає зараз реакції з боку представників самопроголошених Луганської та Донецької республік. Якщо там домовленості будуть, то найближчим часом вони можуть зібратися знову на цьому майданчику в Мінську, щоб продовжити діалог і подумати, в якому напрямі рухатися», - сказав президент Білорусі.

Лукашенко підкреслив, що найголовніше - це діалог.

«Як би не було складно, я розумію і Президента України, але іншого шляху, як сідати за стіл переговорів і вести діалог, ні у нього, ні у ДНР та ЛНР немає. Треба розмовляти. Все одно колись буде мир. Але не можна далі йти шляхом ескалації й загибелі ні в чому не винних людей», - вважає президент Білорусі.

Нагадаємо, минулої середи, 17 грудня, Президент України Петро Порошенко заявив про те, що найближчими днями відбудеться скайп-конференція учасників Контактної групи, після чого буде визначена дата зустрічі у Мінську. Глава Української держави також назвав попередню дату мінських консультацій - неділю, 21 грудня.

Представники ДНР та ЛНР підтвердили готовність брати участь у конференції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом