Якщо в Євросоюзі не дочекаються від Києва реальних реформ і видимих результатів боротьби з корупцією, то незабаром українські проєвропейські політики стануть в Європі не бажаними гостями. Про це йдеться в блозі лідера Громадського руху «Український вибір» Віктора Медведчука.

«Україна гостро потребує фінансової підтримки Заходу. Сигнали з Києва про необхідність виділити країні гроші звучать все частіше й наполегливіше. Спочатку з проханням надати Україні макрофінансову допомогу звернулася Адміністрація Президента. Потім до європейських чиновників звернувся і український прем'єр. Однак мітингово-пафосні промови прем'єра не справили враження на європейців. Кредитори не мають наміру виділяти Києву гроші доти, поки не побачать реформ», - пише Медведчук.

З його слів, Брюссель більше не вірить на слово українській владі, оскільки Київ не виконав жодного з раніше взятих на себе зобов'язань. «Складається враження, що псевдореформатори і популісти-євроінтегратори вважали: міжнародні організації будуть надавати Україні кредити лише за прихильність євроінтеграційному курсу», - розмірковує лідер «Українського вибору».

Він вважає, що відмова МВФ надавати Україні третій транш, а також заяви Світового банку та ЄБРР про готовність продовжити фінансувати Київ тільки за умови виконання плану реформ, свідчать про втому Заходу від українського питання.

«Важливий ще один момент: Захід не має наміру вкладати в Україну гроші безоплатно. Йоганнес Хан підкреслив, що Києву краще забути про поняття «донорська конференція», оскільки тепер допомога Європи полягатиме саме в інвестиціях в Україну», - уточнив Медведчук.

Він вважає, що «перманентні скарги, вимоги, і навіть дрібний шантаж українських чиновників за десять місяців дуже набридли Європі».

«Про «руконеподання» ще, звичайно, не йдеться. Але якщо в Євросоюзі не дочекаються від Києва реальних реформ і видимих результатів боротьби з корупцією, то незабаром українські проєвропейські політики, котрі кричать про євроатлантичні цілі України, стануть в Європі, м'яко кажучи, не найбільш бажаними гостями», - прогнозує лідер «Українського вибору».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом