На адміністративній межі з Кримом продовжує накопичуватися автотранспорт. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«У пунктах контролю в'їзду/виїзду на адміністративній межі з тимчасово окупованою АР Крим на виїзд щодня збільшуються затори вантажних автомобілів», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що позаминулої доби кількість вантажних машин на всіх пунктах контролю у сумі сягала більше тисячі.

«Вчора скупчення вантажного транспорту, який йде з материкової частини України, ще більше збільшилося. У пунктах контролю «Каланчак», «Чаплинка», «Чонгар» вантажівок накопичилося понад 400 одиниць у кожному з пунктів», - розповіли в прес-службі відомства.

Згідно з повідомленням, основною причиною цих черг є те, що нібито з 1 січня російська сторона планує введення декларування всіх без винятку товарів, що прямують з материкової України. Також скупченню автотранспорту традиційно сприяють і новорічні свята.

Державна прикордонна служба України у свою чергу робить все можливе, щоб розвантажити цей напрямок.



«Зараз на всіх пунктах контролю збільшено кількість прикордонних нарядів, а там, де це можливо, створюються додаткові робочі місця для оформлення автотранспорту.

Ускладнення руху тягне за собою і повільне оформлення транспортних засобів російською стороною, яка ретельно оглядає вміст автомобілів. В середньому на огляд та оформлення документів однієї вантажівки росіяни витрачають не менше однієї години», - зазначили в Держприкордонслужбі.

Вантажівки ж, що прямують з Криму, співробітники Держприкордонслужби та працівники митниці оформляють ритмічно і без затримки, тому черги на материкову частину України взагалі відсутні.

Як повідомляв ForUm, 17 грудня в пунктах контролю в'їзду/виїзду на адміністративній межі з Кримом утворилися великі черги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом