Європейський банк реконструкції та розвитку до 2015 року виділить 1,5 млн євро на гранти малому і середньому бізнесу України, а також готовий збільшити цю суму за наявності великого попиту з боку відповідних підприємств. Про це на прес-конференції в Києві повідомила голова регіональної програми ЄБРР з підтримки малого бізнесу в Україні, Молдові та Білорусі Стелла Мельник.

«У 2014 році гранти отримали 85 українських підприємств. Наступного року ми плануємо збільшити це число до 110», - сказала Мельник.

Головними критеріями для отримання грантів є чисельність працівників до 250 осіб, прозора структура власності, в якій понад 50% становлять резиденти України, які не займають керівних посад в органах державної влади, й чітке бачення слабких місць свого бізнесу, на усунення яких і мають бути спрямовані грантові гроші, повідомляє УНІАН.

Обсяг одного гранту не перевищуватиме 10 тис. євро і зможе становити від 50% до 75% вартості проекту, на який він залучений.

Механізм освоєння отриманих коштів включатиме обов'язкове звернення в консалтингову компанію, яка повинна визначити необхідні заходи з поліпшення бізнес-процесів й оцінити вартість проекту.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 грудня українська урядова делегація підписала в Брюсселі угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку на 200 млн дол. додаткових інвестицій для модернізації української газотранспортної системи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом