Головними потрясіннями для економіки України в 2014 році стали революція, події на південному сході та дії уряду. Таку думку Forum'у висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України Олексій Плотніков, підбиваючи підсумки 2014 року.

«Перше велике потрясіння для країни - це революція. Вона уразила економіку і суспільство. Друга подія - це втрата Криму і початок воєнних дій на сході країни. Це найжорстокіше потрясіння. І третє - оприлюднена програма Кабінету Міністрів України, яка передбачає безпрецедентне урізання фінансування соціальної сфери, боротьбу з пенсіонерами, малозабезпеченими та державними службовцями», - вважає він.

Економіст зазначив, що в прогнозах на 2015 рік позитивних тенденцій не видно. «Нам варто чекати падіння», - вважає він.

«До кінця немає впевненості, що всі ті неподобства, запропоновані Кабінетом Міністрів, будуть прийняті. Чомусь може опиратися Верховна Рада, чомусь, може сам КМУ. Але в принципі, нічого доброго я не бачу. На жаль, нас також чекають проблеми з національною грошовою одиницею, чекають проблеми із зовнішньою економікою. Наступний рік - це проблемний рік для країни», - підсумував Плотніков.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39