Зниження тарифу на електроенергію для населення в нічний час не допоможе українцям економити. Таку думку висловив Forum'у президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Українцям це не дуже допоможе. Тому що основна їх маса вночі спить. На роботу вранці треба ходити. Складно домовитися з власником, щоб не ходити на роботу й отримувати зарплату», - зазначив аналітик.

На думку експерта, вигоду може отримати тільки нелегальний бізнес.

«Це для тих, хто ночами займається нелегальним бізнесом. У людини є вдома обладнання, токарний верстат, наприклад, він офіційно не бізнесмен, а неофіційно - працює. Є такі. Для них - так. Вони можуть ночами працювати, мати вигоду», - пояснив Охріменко.

Нагадаємо, нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, оголосила про плани знизити тариф на електроенергію для населення в нічний час. «Передбачається зменшення для населення тарифного коефіцієнта з 0,7 до 0,5 тарифу в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23 до 7 години). Ця норма застосовується у разі використання побутовими споживачами двозонного обліку електричної енергії», - сказано в повідомленні НКРЕКП. На думку Нацкомісії, що запропоновані зміни будуть стимулювати населення переходити на споживання електричної енергії в нічний час за зниженим тарифом».

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24