Держкомпанія «Укрінтеренерго», керівник якої перебуває під слідством через закупівлю, на думку Генпрокуратури, неякісного вугілля в Південно-Африканській Республіці, переплатила за це паливо близько 20%.

Про це в інтерв'ю УНІАН заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

«У принципі, та ціна, яку ми заплатили, відповідала якості, яка (мала бути. - Ред.) як мінімум на 20% (мало бути вище. - Ред.), ніж ми отримали. Сам продукт дуже складний, його необхідно змішувати з іншими марками вугілля для дотримання технології», - сказав Демчишин.

«Але хочу сказати, що на цей момент особливої альтернативи немає, оскільки Росія обмежила імпорт», - додав він.

За словами міністра, на територію України з РФ надходить дуже обмежена кількість вугілля.

«На кордоні (РФ. - Ред.) скупчився більший обсяг, ніж пропускають», - зазначив Демчишин.

Водночас міністр нагадав, що в зоні проведення АТО на Донбасі є великі обсяги вугілля на державних шахтах, підконтрольних НЗФ, так і на приватних, які потрібно вивозити.

«ДТЕК, наприклад, вивозить його зі своїх шахт - різними складними шляхами, але вивозить. Потік - невеликий. Ситуація поліпшується. Зараз йде мова про деблокацію району Дебальцеве. Якщо ця проблема буде знята, потік суттєво збільшиться», - сказав міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, керівника державного підприємства «Укрінтеренерго», яке закупило вугілля з Південно-Африканської республіки, затримано.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22