Ігнорування інтересів валютних позичальників та кулуарні домовленості можновладців призвели до того, що на найближчому пленарному засіданні Верховної Ради може бути ухвалений закон, який перетворить сотні тисяч українських громадян на рабів. Про це йдеться в заяві громадської організації «Рух за справедливість».

Як повідомляє голова організації Іван Карасьов, 9 грудня проект закону «Про реструктуризацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти в гривню», ініційований народним депутатом Русланом Князевичем, був переданий на узгодження до Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності. Після внесення поправок його найближчим часом винесуть на розгляд парламенту. За словами Карасьова, якщо закон буде ухвалений, то він зажене валютних позичальників у «вічне» кредитне рабство. Запропонована законопроектом реструктуризація лише зменшить розмір щомісячного платежу, тим самим збільшуючи загальний термін виплат. За фактом люди будуть зобов'язані виплатити усю взяту в банку суму за тим курсом, який буде на день звернення позичальника в банк.

Карасьов закликає не допустити ухвалення цього закону. Як зазначає голова «Руху за справедливість», його позицію підтримують десятки громадських організацій та ініціативних груп, які відстоюють інтереси постраждалих від свавілля валютних позичальників. На жаль, вони уже півроку не можуть достукатися до влади. Тому, поки не пізно і не зроблена фатальна помилка, організація звертається до Президента, Кабінету Міністрів і депутатів Верховної Ради з вимогою відкритих громадських слухань, щоб забезпечити ухвалення чесних і прозорих законів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233