Іноземних громадян з території України будуть пропускати в Крим лише за спеціальними дозволами. Про це на брифінгу повідомив перший офіцер Відділу реєстраційної та паспортної роботи Державної прикордонної служби України Василь Барабаш.

За його словами, зараз іноземці потрапляють в Крим з території України за закордонними паспортами, але українське законодавство про окуповані території вимагає, щоб іноземці мали спеціальний дозвіл Державної міграційної служби для подорожі на півострів, тому уряд розробляє проект такого дозволу, повідомляє УНІАН.

«Документ, який затверджує порядок отримання спеціального дозволу для в'їзду на тимчасово окуповану територію, перебуває на затвердженні в Кабінеті міністрів. Наскільки нам відомо, він - на завершальній стадії. Максимум за тиждень урядовою постановою цей порядок буде затверджено», - сказав Барабаш.

Він додав, що Держприкордонслужбі невідомо, з якої дати буде введена процедура перетину іноземцями адміністративного кордону з Кримом виключно на підставі дозволів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48