Українці почали менше боятися воєнних дій, але більше - зростання цін і безробіття. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході круглого столу на тему: «Як вплине новий склад уряду на економіку України в 2015 році?» повідомив соціолог, засновник компанії Research & Branding Group Євген Копатько.

«Ми провели дослідження, яке показує, чого останні півроку українці бояться найбільше. Якщо на 1 вересня збройного конфлікту боялися 77%, то на 1 грудня його бояться 65%. Є тенденція до зниження, що є хорошим показником», - зазначив Копатько.

Але, за його інформацією, в Україні збільшилася кількість громадян, яких турбує зростання цін та інфляція. «Якщо на 1 вересня цього боялися 44%, то зараз - 55%. На людях починають позначатися наслідки економічної ситуації», - пояснив він.

«На 1 вересня 23% респондентів боялися безробіття, зараз - 32%. Нестабільність курсу лякає близько 18-20%. П'ята частина населення зрозуміла, що з курсом щось не так. Близько 15% лякає зростання злочинності. При цьому трохи зменшився страх хаосу і паніки - з 20% у вересні до 18% у грудні. І ще є показник «масова депресія населення». Він становить 8%», - навів приклади дослідження Копатько.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом