Майже 90% українців оцінюють стан економіки країни як негативний. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході круглого столу на тему: «Як вплине новий склад уряду на економіку України в 2015 році?» повідомив соціолог, засновник компанії Research & Branding Group Євген Копатько.

«Дані станом на 1 грудня свідчать про те, що вперше за 4 роки, економічний стан країни як негативний оцінює 88% респондентів. Протягом року більше 80% українців так оцінювали ситуацію, тому не треба будувати ілюзій», - сказав Копатько.

Соціолог зазначив, що найменше незадоволених економікою було в грудні 2010 року та жовтні 2012 року. «Після Євро-2012 лише 56% українців негативно оцінювали її», - нагадав він.

«Ніколи в Україні не було, щоб менше половини респондентів були незадоволені економікою. Це ні добре, ні погано. Це констатація факту й український песимізм щодо перспектив країни. Ті 12%, які не оцінили нинішній стан як негативний, - це переважно молоді люди, які живуть в Києві та великих містах. Вони охарактеризували стан економіки як середній», - додав він.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31