Скорочення соціального забезпечення громадян країни з метою формування дохідної частини бюджету суперечить усім законам економіки. Про це заявив екс-перший віце-прем'єр України Сергій Арбузов, коментуючи проект бюджету України на 2015 рік, передає УНН з посиланням на прес-службу політика.

«Згідно з документами, викладеними в Інтернеті, занепокоєння викликає той факт, що уряд України має намір економити за рахунок урізання соціальних виплат та ліквідації конституційних програм соціальної підтримки громадян. Крім того, заморожування заробітної плати на рівні 2700 грн за 100% інфляції національної валюти вже точно ніяк не відповідає європейським стандартам життєзабезпечення громадян. Те ж саме стосується і припинення індексації пенсій «до стабілізації ситуації». В яких би складних економічних ситуаціях не перебувала Україна, жоден уряд за всю історію держави не зазіхав на соціальні гарантії та підтримку населення. За період моєї каденції Україна переживала економічну кризу, але думки економити на пенсіонерах, дітях та інвалідах у нас не було, ми для цього шукали інші шляхи», - сказав Арбузов.

На його думку, у разі затвердження такого проекту бюджету на наступний рік багато громадян країни не тільки не зможуть «пережити зиму», як того хоче прем'єр-міністр Яценюк, але і опиняться за межею бідності.

«Я переконаний в тому, що потенціалу України достатньо для того, щоб не економити на людях. У цьому проекті передбачені ліквідація дитячих садків, лікарень, скорочення зарплат і пенсій, однак найважливіше досі не визначено - прогнозований курс валют на наступний рік. Затягування НБУ з визначенням реального курсу не тільки гальмує розвиток економіки в країні, але й сприяє подальшому згортанню інвестиційних проектів в Україні. Я з жалем констатую той факт, що в нинішніх умовах суцільного дефіциту громадяни України будуть змушені не тільки важко «переживати зиму», але і опиняться за межею бідності. Для того, щоб не допустити або принаймні пом'якшити такий розвиток подій, уряду України необхідно вести переговори з західними партнерами для відстрочки погашення зовнішніх боргів. Крім того, не варто знімати з порядку денного питання про спрощення візового режиму з країнами ЄС, адже з урахуванням погіршення життя в Україні нашим громадянам варто було б надати альтернативу і забезпечити комфортним проживанням в країнах ЄС», - сказав Арбузов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34