Станом на ранок 8 грудня низка населених пунктів Донецької області залишаються без водопостачання, повідомляє прес-служба КП «Компанія «Вода Донбасу».

«З кожним днем стає все складніше забезпечувати водопостачання населених пунктів через постійні обстріли. Донецька фільтрувальна станція, запущена в роботу завдяки величезним зусиллям співробітників нашого підприємства і ДТЕК «Донецькобленерго», знову зазнала обстрілу. Вчора понад шість снарядів потрапили на територію станції. Було вибите скло, уламки потрапили в котельню, гаражний бокс. Співробітники фільтрувальної станції перебували в укритті», - йдеться в повідомленні.

Крім того, 7 грудня були знеструмлені внаслідок бойових дій Горлівські фільтрувальні станції № 1 та № 2. Електропостачання фільтрувальних станцій вдалося відновити резервними вводами.

В Єнакіївському ВУВКГ знеструмлені внаслідок обстрілу очисні споруди №2, крім того розбитий муловий колодязь і вибито скло в будівлі насосної станції.

«Досі не вдалося домовитися про надання «зеленого» коридору для обстеження та ремонту пошкодженої лівої нитки напірного трубопроводу каналу Сіверський Донець-Донбас на третьому підйомі в районі сел. Мічуріна (м. Горлівка). На даній ділянці канал працює на одній нитці трубопроводу, внаслідок чого знизилася його пропускна здатність. Для забезпечення подачі необхідного об'єму води забір води додатково здійснюється з Верхньокальміуського водосховища», - відзначили в компанії.

Всі фільтрувальні станції працюють у штатному режимі. Водопостачання Донецька, Авдіївки, Макіївки, Горлівки, Амвросіївки, Новоазовська, Тельманового, Старобешевого, Маріуполя, а також Слов'янська, Дружківки, Краматорська, Костянтинівки, Харцизька, Дзержинська, Червоноармійська, Українська, Гірника, Селидового, Димитрова, Новогродівки, Вугледара, Волновахи, Добропілля а також довколишніх сіл і селищ здійснюється в узгоджених обсягах.

За інформацією компанії, складною залишається ситуація з подачею води в міста Торез і Шахтарськ. Через нестабільну роботу Новостожківского і Кіровського водопровідних вузлів з причини пошкоджень внаслідок обстрілу обсяг води, що подається на ці міста, не перевищує 50%. Крім того, через продовження бойових дій не вдається відновити електропостачання насосної станції селища Оленівка, внаслідок чого вода не подається в цей населений пункт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом