Індивідуальні системи теплопостачання через відключення електроенергії будуть працювати з перебоями. Таку думку висловив ForUm'у експерт з питань енергоефективності Святослав Павлюк.

«Якщо говорити про домашні системи теплопостачання - у них можливі перебої. Автоматика працювати не буде. Потрібно ставити резервні блоки», - зазначив експерт.

На думку Павлюка, у нинішній ситуації централізовані системи опалення мають переваги перед індивідуальними.

«В цьому і полягає перевага централізованих систем теплопостачання. Люди, які повірили байкам про індивідуальне опалення, будуть тепер страждати. Якщо немає газу, то централізована котельня може перейти на мазут, може поставити резервний котел на дереві, є можливість централізовано такі речі робити, це простіше. У дев'ятиповерховому будинку котлів на пелетах ви не поставите. І також централізована котельня може забезпечити генератори для насосів, а поквартирно ви їх не поставите.

Тому рано чи пізно ми повернемося до питання централізованих систем», - сказав експерт, додавши, що потрібно буде працювати над питанням скорочення втрат в котлах і мережах.

Як раніше повідомляв ForUm, національна енергетична компанія «Укренерго» запровадила графіки аварійних обмежень потужності і електроенергії для всіх енергокомпаній України з метою збереження цілісності енергосистеми.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом