На сьогоднішній день на складах об'єднань «Лисичанськвугілля» і «Первомайськвугілля» на підконтрольній Україні території знаходиться понад 122 тисячі тонн вугілля. Про це заявив голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

«Україна закуповує вугілля в Південній Африці, в той час як на складах «Лисичанськвугілля» і «Первомайськвугілля» знаходиться понад 122 тисячі тонн, які лежать мертвим вантажем, оскільки Донецька залізниця не має вагонів для відвантаження вугілля на теплоелектростанції», - цитує слова Москаля його прес-служба.

Голову ЛОДА обурює той факт, що вугілля закуповується в Південній Африці, завозиться в Україну і потрапляє на ТЕС, а те, що виробляється в Луганській області на контрольованій Україною території неможливо відправити на теплоелектростанції через відсутність вагонів і дизельного палива для локомотивів.

«Про яку тоді економію коштів взагалі можна говорити?», - запитує губернатор.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що на складах державної компанії «Вугілля України» перебуває 2 млн т вугілля, які можна вивезти із зони АТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23