Найближчим часом українцям не варто чекати появи валюти у вільному продажу. Про це, як передає кореспондент ForUm`у, на брифінгу заявив екс-міністр економіки Віктор Суслов.

«Країна стоїть перед загрозою інфляції і, можливо, гіперінфляції. Не виключено банкрутство багатьох банків через невиконання зобов'язань перед вкладниками. Впевнений, валюта з'явиться у вільному продажу дуже нескоро. Незважаючи на глибоку девальвацію, при такому стані платіжного балансу найближчим часом не буде досягнуто рівноваги між попитом і пропозицією валюти. Це, в свою чергу, посилить тенденцію до подальшої девальвації», - підкреслив економіст.

На його думку, ризик погіршення ситуації збільшує і популістський характер новообраної Верховної Ради.

«Вже з перших дій парламенту видно, що проявляється збільшення популістських тенденцій, у тому числі боротьба за портфелі. Це говорить про те, що депутати націлені не на державні, а на власні інтереси. Зважаючи на це, прогнозую погіршення політичної та економічної ситуації в країні. Поглиблювана криза у свою чергу змусить вживати більш рішучі ефективні заходи», - заявив він.

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30