Щодо Сергія Арбузова немає інших кримінальних проваджень, крім того, що стосується створення телеканалу БТБ. Про це в ході прес-конференції повідомив адвокат Ігор Фомін, передає кореспондент ForUm'у.

«Ми запитали у ГПУ: скажіть, будь ласка, чи є ще кримінальне провадження стосовно Арбузова, крім претензій до створення БТБ? Ми, як захист, повинні знати, що розслідувала ГПУ. Ми отримали офіційну відповідь від ГПУ: кримінальних проваджень, де Арбузов виступає підозрюваним, крім провадження, пов'язаного з телеканалом БТБ, не існує», - процитував Фомін.

Нагадаємо, раніше Фомін заявив, що прибуток телеканалу БТБ не міг бути вкрадений з причини його відсутності. Таким чином, за словами адвоката, у справі проти Арбузова відсутній склад злочину, тому притягнення до кримінальної відповідальності політика безпідставне.

Нагадаємо також, що, за словами начальника Головного слідчого управління ГПУ Святослава Лаганяка, Сергій Арбузов, будучи главою НБУ, всупереч нормам закону організував прийняття завідомо неправомірного рішення про створення національного банківського телебачення.

«Спонсорування каналу і подальше його функціонування здійснювалося винятково за рахунок НБУ. Водночас в законодавстві є чітка заборона на такі дії», - сказав прокурор.

Разом з тим сам Арбузов категорично спростував інформацію ГПУ.

«Практика гучних заяв і відсутності аргументів сприяла тому, що відомство дискредитоване в очах суспільства. Навіть незважаючи на фактично «лежаче положення», прокуратура продовжує озвучувати звинувачення, які не мають стосуються реальності. Наприклад, теза слідчого про те, що БТБ створений всупереч чіткій забороні. Але це ж абсурдно. Невже мені потрібно вказувати слідчому на те, що такої заборони в законодавстві не існує. Крім того, є норма, що дозволяє НБУ засновувати і брати участь в капіталах дочірніх підприємств. Що і було зроблено в цьому випадку», - сказав Арбузов.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45