Україна готова брати участь у засіданні тристоронньої контактної групи на наступному тижні в Мінську, але її рівень повинен бути таким, щоб забезпечити результативність зустрічі. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на берегах міністерського засідання ОБСЄ у Базелі.

«Ми хочемо організувати цю зустріч і послідовно над цим працюємо. Але проблема не в нас, проблема в тих, хто чинить цьому перешкоди. Я дуже сподіваюся, що наступного тижня ми організуємо плідну та ефективну тристоронню зустріч контактної групи. Я дуже сподіваюся, що рівень учасників буде той, який вже досяг результатів у Мінську. Тому що це єдиний рівень, в рамках якого ми можемо ефективно просуватися вперед», - заявив він, повідомляє РІА Новости.

Як раніше повідомляв ForUm, 3 грудня екс-президент України Леонід Кучма, який представляє в Контактній групі Київ, заявив, що черговий раунд переговорів у «мінському» форматі може відбутися наступного тижня.

4 грудня прес-секретар білоруського МЗС Дмитро Мирончик повідомив, що Мінськ готовий в мінімальні терміни надати майданчик для чергової зустрічі Контактної групи з врегулювання конфлікту на сході України.

Нагадаємо, 19 вересня в Мінську учасники тристоронньої Контактної групи з урегулювання ситуації в Україні підписали меморандум, що передбачає припинення застосування зброї обома сторонами конфлікту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32