У Московській області розбився навчально-бойовий літак МіГ-29УБ, що належить літакобудівній корпорації «МІГ», повідомили в Міноборони РФ.

«Літак був під управлінням льотчиків-випробувачів авіаційної фірми, обидва вони катапультувалися», - повідомили у відомстві Інтерфаксу.

Своєю чергою джерело в Льотно-дослідницькому інституті ім. М. М. Громова повідомило, що один із пілотів не постраждав, другий був госпіталізований. Літак впав у полі, і ніхто, крім пілотів, не постраждав.

Він уточнив, що літак, який розбився, - дослідний зразок палубного винищувача МіГ-29К. За словами співрозмовника агентства, це був плановий випробувальний політ. За попередніми даними, повертаючись на аеродром, сталася відмова авіаційної техніки.

Між тим, у главкоматі ВПС повідомили, що польоти винищувачів МіГ-29 ВПС Росії не припинятимуться через аварію, що сталася в Підмосков'ї.

«У Підмосков'ї розбилася дослідна машина, що належить авіапрому. У складі ВПС Росії немає літаків цього типу. Тому їхні польоти не будуть припинятися», - сказав співрозмовник агентства.

У свою чергу генеральний директор ЛДІ імені Громова Павло Власов повідомив, що за рішенням Мінпромторгу буде створена комісія для розслідування причин аварії. За його словами, до складу комісії увійдуть фахівці російської літакобудівної корпорації «МІГ», якій належав літак, що розбився.

Раніше в четвер прес-служба главку МНС по Московській області повідомила про падіння легкомоторного літака в районі села Чемодурово Воскресенського району Підмосков'я. Повідомлення про падіння надійшло в МНС о 11:07.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26