Об'єднана енергосистема України продовжує працювати в складних умовах, викликаних дефіцитом вугілля, руйнуванням електромереж та інфраструктури внаслідок військових дій в зоні АТО і високою аварійністю енергоблоків електростанцій. Про це сказано в повідомленні прес-служби компанії Укренерго.

Запаси вугілля на складах ТЕС складають 1345,6 тис тонн. Особливо напружена ситуація склалася на Зміївській, Вуглегірській, Луганській, Придніпровській, Криворізькій ТЕС, де запасів вугілля залишилося на чотири доби, пише ЛІГАБізнесІнформ.

У компанії заявляють, що споживання електроенергії в регіонах значно перевищує встановлені ліміти. Перевищення встановлених лімітів споживання за першу добу грудня досягає по окремих областях до 50% електроенергії і понад 70% потужності: АР Крим (51,94% - за електроенергію, 75,67% - за потужністю), Луганська (19,2% і 28,22% відповідно).

Для покриття добових графіків навантаження залучено всі наявні генеруючі потужності. Однак дефіцит потужності в ОЕС України становить 3000-3500 МВт.

Застосування 1-2 грудня графіків аварійних відключень дозволило частково стабілізувати добову ситуацію і попередити технологічні порушення в енергосистемі України, зазначили в Укренерго.

Нагадаємо, Україна експортує вугілля з ПАР і Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48