Російська Федерація уже вживає і продовжить вживати заходів у зв'язку зі зміцненням НАТО східних рубежів, вони ґрунтуватимуться на діях Альянсу. Про це заявив постпред Росії при НАТО Олександр Грушко, повідомляє РІА Новости.

«Заходів уже вживають, і вони будуть вживатися. Вони будуть чітко вивірені і ґрунтуватимуться на аналізі того, що робить НАТО в цьому регіоні», - сказав він.

Грушко вважає, що «жодних реальних причин для того, щоб розгортати додаткові натовські сили на цих територіях, суттєво посилювати військове угруповання й підвищувати щільність навчань, не існує».

«Натовська логіка багато в чому диктується інтересами самого НАТО, а не інтересами національної безпеки», - заявив постпред РФ.

Він зазначив, що намічені на 2015 рік навчання НАТО за участю до 40 тисяч осіб, які пройдуть в Португалії, Італії та Іспанії, стануть першими навчаннями такого масштабу з часів холодної війни.

«Всі ці плани існували на папері. Не було ідеологічного пояснення такій підвищеній активності. НАТО активно використовує кризу в Україні як таке ідеологічне пояснення, щоб реанімувати Альянс, довести його затребуваність у нових умовах безпеки і домогтися посилення військової активності та підвищення військових витрат», - сказав Грушко.

Як повідомляв ForUm, Естонія, Латвія, Литва, Велика Британія, Данія, Норвегія і Нідерланди в ході саміту НАТО в Уельсі підписали угоду про намір створити об'єднані військові сили швидкого реагування (Joint Expeditionary Force).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24