Постачальників, що мають стосунок до Міністерства оборони, очікує міжнародний аудит, а людей, що мають доступ до постачання армії, перевірятимуть на детекторі брехні. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, виступаючи у парламенті, повідомляє кореспондент Forum'у.

«Люди, що мають доступ до матеріальних засобів і державної таємниці, пройдуть детектор брехні. Через нього пройшли і всі волонтери, які пропонувалися до входження в роботу Постачальницького департаменту при Міноборони. Хочу звернути увагу, що 25% волонтерів не пройшли детектор брехні. І це нормально, це повинно бути нормою і при призначеннях», - зазначив він.

У той же час Порошенко повідомив, що крім впровадження прозорих процедур обліку і доставки майна, нових логістичних підходів, Україна починає роботу зі світовими аудиторськими компаніями. «Ми негайно, найближчим часом хочемо професійних висновків найбільших аудиторських фірм щодо підвищення ефективності роботи окремих департаментів Міноборони. Міжнародними експертами буде проведена діагностика діяльності окремих концернів та держпідприємств. Ніхто не залишиться поза ефективним і прозорим контролем. Усі підприємства, що входять в сферу контролю Міноборони, також потраплять під зовнішній аналіз щодо ефективності їхньої господарської діяльності», - підкреслив він.

За словами Президента, ці підходи, включаючи залучення волонтерів до діяльності Міноборони, мають посприяти захисту суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом