Сьогодні будь-який конфлікт між найбільшими фінансово-промисловими групами в нашій країні може призвести до повного колапсу. Про це у коментарі «From-UA» повідомив економіст Владислав Старинець.

За його словами, економіка України сьогодні висить на волосині, і будь-яка паніка, що здатна спричинити за собою відтік вкладів з такої великої фінустанови, як «ПриватБанк», може стати останньою крапкою.

«Пани б'ються, а у холопів чуби тріщать - ситуація зараз саме така», - зазначає експерт.

«За фактом ми зараз будуємо соціал-дарвінізм: виживає найсильніший. І найбільші фінансово-промислові групи один з одним зараз з'ясовують стосунки з допомогою медіа та всіх доступних ресурсів. Ми прекрасно це бачимо по всіх телеканалах. Нічого доброго для нас, особливо в нашому нинішньому становищі, не буде», - додає Старинець.

На думку економіста, Коломойський і Порошенко - серйозні бізнесмени, які знають один одного не перший рік.

«Мені здається, що вони один з одним все-таки домовляться, просто виходячи з того, що втрати для кожного будуть непорівнянні», - резюмував співрозмовник.

Нагадаємо, раніше заступника голови Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана допитали в Генпрокуратурі. Корбана викликали на допит у ГПУ за трьома справами, одна з яких стосується конфлікту з головою Держземагентства Сергієм Рудиком, дві інших - з дніпропетровським прокурором Романом Федиком.

Також повідомлялося про те, що НАК «Нафтогаз України» ініціював перегляд складу аукціонного комітету на торгах з продажу нафти і нафтопродуктів, вироблених держкомпаніями. Про це йдеться в листі виконавчого директора «Нафтогазу» Андрія Пасішника, адресованому міністрові енергетики та вугільної промисловості України Юрію Продану.

За словами директора Центру політичних досліджень Михайла Погребинського, лоу-кост компанії відбирають прибуток у «Міжнародних авіаліній України». Таку думку експерт висловив, коментуючи заяву генерального директора компанії Wizz Air про те, що вона може бути закрита в зв'язку з введенням нового порядку призначень на маршрути.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22