Екс-віце-прем'єр Сергій Арбузов прокоментував абсурдність звинувачень ГПУ і порадив слідчим ознайомиться з його декларацією про доходи. Про це повідомили в прес-службі політика.

Крім того, за його словами, вважати, що нині в умовах краху банківської системи країни будь-якому громадянину є доступним переведення рахунків може тільки сліпий.

«Думати, що протягом трьох днів я міг перевести свої рахунки, які законно належать мені, до речі, могли собі дозволити: або ті, які відірвалися від реалій і сліпі, оскільки не помічають очевидного краху в банківській системі та проблем з виплатами, або ж люди, які не усвідомлюють того, що кажуть. Мені не потрібно наводити багато аргументів, щоб переконати в абсурдності цієї заяви, досить того, що всі громадяни країни зіткнулися з тим, що не можуть забрати свої законні кошти з банків, навіть не маючи процесуальних арештів. За сьогоднішніх умов банківських руїн мені, як і всім іншим громадянам країни, які стали заручниками провальної політики НБУ, не вдалося б навіть теоретично перевести в готівку ні 20 тисяч, ні 200», - сказав Арбузов, повідомляє УНН.

Крім того, він порадив слідчим Генеральної прокуратури перед тим, як робити гучні й абсурдні звинувачення, ознайомитися з його деклараціями про доходи.

«Слідчі припустили, що я не міг законно володіти своїми коштами. Ну що ж, в такому разі я порекомендував би їм як мінімум озброїтися калькулятором і порахувати мої доходи, зазначені у деклараціях за всі роки. А що стосується рахунків за кордоном, тут можу допомогти слідству: якщо незважаючи на копітку і гіперактивну роботу слідчих, мої рахунки в Європі фактично за рік так і не виявлено, значить їх просто там немає», - зазначив політик.

Він також прокоментував звинувачення на свою адресу, озвучені ГПУ, назвавши їх політичним нокдауном прокуратури.

«Генеральна прокуратура наразі перебуває в умовах нокдауну. Практика гучних заяв і відсутності аргументів сприяла тому, що відомство дискредитоване в очах суспільства. І навіть незважаючи на фактично «лежачий стан», прокуратура продовжує озвучувати звинувачення, які не мають стосунку до реальності. Наприклад, теза слідчого про те, що БТБ створений всупереч чіткій забороні законодавства. Але це ж абсурдно. Невже мені потрібно вказувати слідчому на те, що такої заборони в законодавстві не існує. Крім того, є норма, що дозволяє НБУ засновувати і брати участь в капіталах дочірніх підприємств. Що й було зроблено в цьому випадку», - сказав Арбузов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24