Россільгоспнагляд 28 листопада не пропустив до Криму 40 тонн контрафактного м'яса з України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Зокрема, були зафіксовані випадки порушення правил ввезення продукції через ДАПП «Перекоп».

Так, був затриманий транспорт з двадцятьма тоннами яловичини в напівтушах. З'ясувати походження цього товару можна було тільки зі слів водія, який повідомив, що транспорт прямує з Вінницької області України.

Аналогічна ситуація відбулася там же, на ДАПП «Перекоп», але вже з вантажем свинини мороженої у напівтушах загальною вагою 20 тонн. Єдиним джерелом інформації про походження продукту також став водій транспортного засобу, який повідомив інспекторам Управління Россільгоспнагляду, що м'ясо транспортується з Чернігівської області України.

«Однак для ввезення м'ясної продукції на територію Російської Федерації постачальник зобов'язаний супроводжувати продукцію документами, що засвідчують походження, якість та безпеку поставленого продукту. Весь вантаж, що надійшов з порушенням низки норм та вимог чинного законодавства, заборонений до ввезення і повернутий на територію України», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 25 листопада в Крим не пропустили дві великі партії української свинини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом