Рейдерство погіршує інвестиційний клімат в Україні. Таку думку в коментарі Forum'у висловив президент всеукраїнської громадської організації «Асоціація допомоги постраждалим інвесторам» Олексій Гончарук.

«Звичайно, рейдерство дуже «б'є» по інвесторах. Але саме рейдерство - це абстрактне поняття. У чистому вигляді - це силове захоплення із застосуванням адміністративного ресурсу з одного боку. Це знижує інвестиційну привабливість України і характеризує її як країну, де не працює закон», - сказав Гончарук.

За його словами, в такому разі інвестор не зможе прорахувати ризики та рентабельність бізнесу, а значить, не буде інвестувати в таку державу.

Нагадаємо, що ТОВ «Юнісон груп» заявило про рейдерське захоплення СПП «Чумаки», тваринницького комплексу в селищі Чумаки Дніпропетровської області, яке відбувається з мовчазної згоди Дніпропетровського районного управління юстиції Дніпропетровської області. У зв'язку з цим компанія звертається до Міністерства юстиції України та особисто до в. о. міністра юстиції Павла Петренка з вимогою втрутитися в ситуацію і припинити незаконний переділ приватної власності, який відбувається за участю структурної одиниці Міністерства.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51