Білоруська сторона підтверджує готовність надати учасникам тристоронньої Контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі майданчик для проведення чергового раунду переговорів, заявив спікер МЗС Білорусі Дмитро Мирончик.

«Ми керуємося пропозиціями. Це має бути консолідована пропозиція з боку всіх учасників переговорів. Якщо така пропозиція буде, ми відразу ж готові надати майданчик для зустрічі. Наша позиція не змінилася ні на йоту», - сказав Мирончик, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко провів зустріч з віце-президентом США Джозефом Байденом, в ході якої співрозмовники зійшлися на тому, що продовження переговорів у форматі тристоронньої Контактної групи є найбільш прийнятним форматом для забезпечення мирного процесу.

У зустрічі Контактної групи раніше брали участь спецпредставник ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов, а також прем'єр самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Захарченко, віце-прем'єр ДНР Андрій Пургін і лідер самопроголошеної Луганської народної республіки Ігор Плотницький.

19 вересня учасники тристоронньої Контактної групи з урегулювання ситуації в Україні підписали Мінський меморандум.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом