ТОВ «Юнісон Груп» заявляє про рейдерське захоплення СПП «Чумки», яке з 1 липня 2013 року входить до складу групи і працює в селищі Чумаки Дніпропетровської області. Про це Forum'y повідомили у прес-службі «Юнісон Груп».

Як відзначили в прес-службі, 31 жовтня 2014 року чинний на той час директор СПП «Чумаки» Дмитро Ємельченко був звільнений зі своєї посади за власним бажанням. 20 листопада 2014 року рішенням загальних зборів власників СПП «Чумаки» (100-процентним власником якого є ТОВ «Юнісон Груп») новим директором був призначений Микола Кваша. В той же день, 20 листопада, до Реєстраційної служби Дніпропетровського районного управління юстиції Дніпропетровської області ТОВ «Юнісон Груп» були подані документи на зміну директора - призначення директором СПП «Чумаки» Миколи Кваші. Як стало відомо, на наступний день, 21 листопада, невідомими зловмисниками за підробленими документами було здійснено звільнення законного директора СПП «Чумаки» Миколи Кваші і призначений новий незаконний, невідомий ТОВ «Юнісон Груп» «директор» Сергій Шапотла.

«На підставі підроблених документів, а саме протоколу ТОВ «Юнісон Груп», підписаного підробленим підписом директора "Юнісон Груп" і якогось секретаря на прізвище Мирудла, реєстратор Реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції Дніпропетровської області Тетяна Абрамова незаконно зареєструвала зміну директора СПП «Чумаки». У зв'язку з цим Державний реєстр містить інформацію про незаконного директора СПП «Чумаки» - Сергія Шапотлу. Надалі 26 листопада 2014 року, реєстратору Реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції Дніпропетровської області невідомими особами були подані підроблені документи про зміну власника СПП «Чумаки» ТОВ «Юнісон Груп» на іноземну компанію «Партнерс Лімітед ЛТД» (резидент Кіпру)», - йдеться в повідомленні.

Так, ТОВ «Юнісон Груп» офіційно заявляє, що жодних рішень щодо призначення директором СПП «Чумаки» Сергія Шапотли акціонери і керівництво компанії не брали. Більше того, ТОВ «Юнісон Груп» звертає особливу увагу правоохоронних органів України, що компанія не збирається і не збиралася продавати СПП «Чумаки». Ніяких рішень з цього приводу учасники товариства не приймали, ніяких переговорів не вели, ніяких документів щодо продажу не підписували, і не знають, що це за компанія «Партнерс Лімітед ЛТД», і хто є її власником.

Крім цього, за даними персс-служби, ТОВ «Юнісон Груп» налаштоване на рішучий захист своїх інтересів. Група публічно звертається до Міністерства юстиції з проханням не здійснювати будь-яких дій з перереєстрації корпоративних прав власності СПП «Чумаки». Єдиним легітимним власником СПП «Чумаки» є і залишиться ТОВ «Юнісон Груп».

Разом з тим група звертається до Президента та Генерального прокурора України з тим, щоб провести розслідування вищевказаних незаконних рейдерських дій і залучити всіх вищевказаних осіб до кримінальної відповідальності. Група готує листа на ім'я президента України Петра Порошенка та міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

«Ми також звертаємося до голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського і закликаємо його попередити спробу рейдерства в регіоні, забезпечити дотримання законів і сприяти роботі інвесторів. У ситуації, що склалася, ТОВ «Юнісон Груп» звертається до всіх підприємців України. Ми звертаємо вашу увагу на серйозні ризики для вашої роботи в нинішніх умовах - весь успішно працюючий бізнес країни сьогодні перебуває під загрозою захоплення і перерозподілу активів. Ми пропонуємо об'єднуватися і спільно захищатися від свавілля і беззаконня, які набирають все більших масштабів і є вбивчими для підприємницької ініціативи в Україні», - цитує прес-служба директора ТОВ «Юнісон Груп» Василя Перенчука.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом