Правоохоронці викрили злочинну схему в діяльності ПАТ «Центренерго», один із заступників голови правління товариства заарештований. Про це повідомляє Управління по зв'язках з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Слідчими Головного слідчого управління Генеральної прокуратури спільно з оперативними працівниками ГУБОЗ МВС і ГУБКОП Служби безпеки України викрито та припинено злочинну схему в діяльності публічного акціонерного товариства «Центренерго», майже 80% статутного фонду якого належить державі», - йдеться в повідомленні.

За інформацією ГПУ, встановлено, що службові особи товариства розробили і впровадили завідомо незаконну схему особистого збагачення шляхом одержання неправомірної вигоди, так званих відкатів, від суб'єктів підприємницької діяльності, які здійснювали постачання послуг, робіт та товарів для «Центренерго».

«Тільки за один день листопада, таким чином, було отримано понад 850 тис. грн від двох комерційних підприємств для подальшого розподілу і привласнення між працівниками ПАТ «Центренерго», - відзначили в прес-службі.

В даний час за підозрою у вчиненні зазначених правопорушень затриманий один із заступників голови правління ПАТ «Центренерго», стосовно якого судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Також затриманий один з посередників, які за винагороду в розмірі 10% надавав послуги з конвертації вищевказаних коштів.

«У ході проведених обшуків виявлено та вилучено майже 2 млн грн, понад 300 тис. дол. США, печатки та документи, задіяні у злочинній схемі «фіктивних» підприємств», - повідомили в ГПУ.

Дії правопорушників кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою). Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

97