Німецьке детективне бюро Wifka збільшило винагороду за інформацію про катастрофу «Боїнга-777» малайзійських авіаліній в Донбасі.

Про це приватний детектив Йозеф Реш повідомив в інтерв'ю виданню Capital.

«Як і раніше, 30 мільйонів доларів будуть виплачені за доказ провини тих, хто стояв за авіакатастрофою. Ще 17 мільйонів доларів належаться за інформацію про те, як в деяких країнах приховують результати розслідування або перешкоджають йому», - заявив Реш, зазначивши, що друга сума не випадкова - вона утворилася з номера рейсу MH17, що слідував з Амстердама в Куала-Лумпур.

За його словами, в бюро надійшло близько тисячі листів, сотні дзвінків, а також кілька десятків послань з документами, у тому числі кореспонденція між різними відповідальними органами, пише Lenta.ru.

«Спочатку інтерес представляли близько десяти інформаторів, на даному етапі з них залишилося тільки п'ять», - розповів детектив, уточнивши, що зараз ведуться переговори з інформаторами. «Ми шукаємо другого Едварда Сноудена», - заявив він.

Хто саме замовив приватне розслідування, не повідомляється. Детективне бюро Wifka традиційно займається економічними злочинами.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня 2014 року літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що слідував курсом Амстердам - Куала-Лумпур, зазнав аварії в Донецькій області в Україні. На борту перебували 298 осіб. Всі вони загинули.

Шість контейнерів з останками загиблих в результаті катастрофи авіалайнера «Боїнг-777» Малазійських авіаліній в Донецькій області будуть відправлені з Харкова до Нідерландів до кінця тижня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26