Сьогодні, 24 листопада, Україна і Литва домовилися про співпрацю, зокрема, у військово-технічній сфері, а також про постачання українським військовим елементів озброєння. Про це в ході прес-конференції повідомив президент України Петро Порошенко.

«Ми домовилися про співробітництво у військово-технічній сфері, про конкретні поставки конкретних елементів озброєння для українських Збройних сил. Я думаю, що це конкретна демонстрація підтримки», - сказав Порошенко.

На уточнювальне питання журналістів про те, яке саме озброєння Литва буде поставляти Україні, президент Литви Даля Грібаускайте зазначила: «Україна отримає всю допомогу, яка у нас є, і яку ми можемо надати».

Крім того, Порошенко повідомив, що в ході сьогоднішніх переговорів було узгоджено рішення про збільшення кількості українських військових, які постраждали в ході АТО, яких Україна зможе відправити на реабілітацію до Литви. Тепер на таку реабілітацію зможуть поїхати до 50 осіб, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Також, за словами президента, сторони домовилися про підготовку українських офіцерів та участі в національних навчаннях на території Литви.

Як повідомляв ForUm, за результатами Сьомого засідання Ради президентів України Петра Порошенка та Литовської Республіки Далі Грібаускайте була підписана дорожна карта розвитку стратегічного партнерства двох держав на 2015-2016 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом