Прокуратура підозрює ще 12 співробітників Державної автомобільної інспекції України в переслідуванні активістів Автомайдану. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

«12 інспекторам ДАІ, які в грудні минулого року склали 92 фальшивих рапорти щодо активістів Автомайдану, оголошено про підозру. Обвинувальний акт відносно ще 1 інспектора прокуратурою столиці направлено до суду», - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, на сьогодні в ході розслідування слідчими прокуратури міста оброблено понад 470 адміністративних справ про притягнення громадян до відповідальності за нібито невиконання вимог працівників міліції про зупинку транспортного засобу.

Крім цього, згідно з повідомленням, допитано понад половину учасників Автомайдану, вилучено оригінали звітів, протоколів про адміністративні правопорушення, рішень судів, а також дані електронних баз систем «Беніш» і «Рубіж».

Так, до суду вже направлено обвинувальний висновок щодо інспектора за ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) і ч. 1 ст. 366 (службова підробка) Кримінального кодексу України.

Також 6 листопада 2014 зареєстровано 10 кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 375 Кримінального кодексу України за фактами винесення суддями завідомо неправосудних постанов, за якими активісти були незаконно притягнуті до адміністративної відповідальності. Ще 10 кримінальних проваджень було розпочато за фактами незаконного перешкоджання суддями організації та проведення зборів (ст. 340 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв ForUm, раніше до суду був спрямований третій обвинувальний акт стосовно працівника Державтоінспекції за переслідування учасників Автомайдану.

Нагадаємо, 15 жовтня прокуратура направила до суду перший обвинувальний акт стосовно начальника відділення Державтоінспекції за переслідування учасників Автомайдану.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом