Точні статистичні підсумки потоку туристів будуть підбиті в кінці року, коли буде відома повна статистика, однак вже зараз експерти відзначають падіння кількості як зовнішніх, так і внутрішніх туристів.

«Поки що ми можемо спиратися на дані, що надійшли від місцевих органів управління. Ми активно вивчали, як вплинула анексія Криму на турпотік на півдні України. Морські курорти України не отримали збільшення туристичного потоку у порівнянні з попереднім роком», - розповів екс-міністр курортів і туризму Криму і голова правління Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв, пише «Finance.ua».

«Аналізувати Азовське узбережжя не дуже коректно - годі говорити про потік туристів до Маріуполя або Бердянськ, там сезону практично не було. Уявіть, яка це біда для людей, які жили виключно за рахунок цього і як вони будуть зимувати без цих доходів? Потік в Одеській області показав зниження на 15%. Львівська область та місто Львів раніше мали постійне зростання. Зараз відзначили спад, але незначний - на 5%. Вони змогли це зробити завдяки тому, що львівська адміністрація доклала всі зусилля, щоб залучити туристів. Вони декларують падіння іноземних туристів - польського потоку, чого давно не було, з Європи і збільшення внутрішнього туризму. Зменшення кількості іноземних туристів пов'язане в першу чергу з телевізійною картинкою, яку вони бачать», - зазначив експерт.

Однак найбільше падіння турпотоку показав Київ. «За 9 місяців 2013-2014 рр. порівняно, по Києву падіння туристичного потоку склало близько 30-35%. Наприклад, в 2013 році зовнішніх туристів було 1 млн 215 тис. в цьому році - 704 тис. За 9 місяців цього року. Внутрішніх туристів - 651 тис. і 406 тис.», - розповів представник туристичного напряму КМДА Олексій Євченко.

За його словами, зараз місто має на меті повернути турпотік на попередній рівень і створити привабливі умови для туристів, які можуть приїхати і витратити тут свої гроші.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

98