Президент України Петро Порошенко запропонував створити робочу групу між Україною, Угорщиною і Словаччиною для використання нових технічних можливостей для зміцнення енергетичної безпеки в Європі. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, він заявив в ході телефонної розмови з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

«Співрозмовники обговорили актуальні питання енергетичної співпраці, зокрема у сфері постачань газу. При цьому Порошенко підкреслив важливість спільних підходів в енергетичній політиці для зміцнення регіональної і європейської енергетичної безпеки», - йдеться в повідомленні.

Також Порошенко та Орбан обговорили технічні можливості диверсифікації поставок газу завдяки запуску нового інтерконектора між Угорщиною і Словаччиною вже в кінці цього року.

«Президент запропонував створити робочу групу між Україною, Угорщиною і Словаччиною для використання нових технічних можливостей для зміцнення енергетичної безпеки в Європі», - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше глава угорського уряду Віктор Орбан заявив, що після того як словацько-угорський інтерконнектор запрацює на повну потужність, Угорщина з 1 січня 2015 року зможе відновити постачання газу в Україну.

25 вересня Угорщина призупинила транспортування газу в Україну на невизначений термін через необхідність збільшення поставок газу в цю країну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом