Слідчі Головного слідчого управління Служби безпеки України спрямували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього співробітника одного з підрозділів управління СБУ в Донецькій області, який брав участь у захопленні донецького аеропорту.

За даними прес-центру СБУ, в травні офіцер, зрадивши присягу, вступив у злочинну змову з членами терористичної організації «ДНР» і взяв участь у захопленні адміністративної будівлі міжнародного аеропорту Донецька.

Тепер зловмисник перебуває під вартою й чекає вироку суду.

«За скоєння вказаного особливо тяжкого злочину законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років», - зазначили у відомстві.

Справа розглядалася за статтею 258-3 Кримінального кодексу України (Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а також матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації).

У ніч на 26 травня на територію донецького аеропорту увірвалися озброєні прихильники Донецької народної республіки з вимогою вивести українських військових з території аеропорту.


27 травня українські силовики взяли під контроль аеропорт, з того дня не припиняються обстріли аеропорту.

7 листопада прес-секретар СБУ Олена Гітлянська повідомила, що Служба безпеки України затримала колишнього співробітника СБУ, який у травні забезпечив проникнення НЗФ в аеропорт.

За даними прес-центру СБУ, співробітник Управління Служби безпеки України в Донецькій області у травні, використовуючи власну магнітну картку, забезпечив проникнення НЗФ в адміністративну будівлю Донецького аеропорту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26