Фундація «Відкрите суспільство» спільно з експертами Реанімаційного пакету реформ (Київ) звернулися до Президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням узяти під свій контроль прийняття Генерального плану Києва та його приміської зони на період до 2025 року. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції заявила головний експерт Реанімаційного пакету реформ (Київ) Леся Шевченко.

«Сьогодні ми є свідками спроби будівельних магнатів, які представлені в КМДА та Київраді, легалізувати земельний дерибан в інтересах забудовників. Це означає зменшення надходжень коштів до бюджету від оренди землі, продажу пайових внесків. І це планується здійснити шляхом прийняття нового Генерального плану Києва-2025», - стверджує вона.

На думку Шевченко, позиція міського голови столиці «свідчить про його політичну безвідповідальність». «Коли він ішов на вибори, а також коли він був в опозиції, він завжди виступав проти прийняття Генплану, який зараз є тестом на політичну відповідальність не тільки Кличка, але і всієї міської влади», - підкреслила активіст.

За її словами, у свій час Кличко підкреслював, що цей Генплан є злочинним, і що дана ініціатива екс-мера Києва Леоніда Черновецького «вкраде у киян територію, гроші, а також призведе до забудови скверів, парків і т. д.».

«Прийшовши до влади, Кличко починає говорити про якісь проблеми щодо неможливості наповнити міський бюджет і вони шукають, шукають ці гроші і ніяк не можуть знайти», - сказала вона.

У зв'язку з цим, за її словами, фундація «Відкрите суспільство» ініціювала звернення до мера Києва та внесла пропозиції щодо варіантів наповнення міського бюджету.

«Протягом двох місяців ми говорили про те, як наповнити бюджет Києва, але всі наші пропозиції були проігноровані. Тому ми зараз ініціювали відкрите звернення вже не до Кличка, який показав своє безвідповідальне ставлення до цього питання, а до Президента Петра Порошенка, а також прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням підтримати нашу пропозицію і взяти під контроль прийняття Генплану столиці», - підсумувала Шевченка.

Нагадаємо, 17 вересня мер Києва Віталій Кличко заявив, що новий генеральний план Києва практично готовий.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

66