Україна з початку опалювального сезону скоротила запаси природного газу у своїх підземних сховищах на 6,5%, або на 1 млрд 89,12 млн куб. метрів.

Згідно з оперативними даними ПАТ «Укртрансгаз», якщо станом на 20 жовтня в сховищах було 16 млрд 749,64 млн куб. м газу, то на 8 листопада запаси в ПСГ склали 15 млрд 660,52 млн куб. м, передає «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, Україна має 13 ПСГ загальною активною ємністю близько 32 млрд куб. метрів. 12 сховищ та систему магістральних газопроводів на материковій частині країни експлуатує «Укртрансгаз» (31 млрд куб. м), ще одне сховище (1 млрд куб. м) - ДАТ «Чорноморнафтогаз».

Як раніше повідомляв ForUm, НАК «Нафтогаз України» у зв'язку з початком опалювального сезону з 20 жовтня почала відбір газу з підземних газосховищ і до 24 жовтня довела його до рівня 23-25 млн куб. м за добу.

Як відомо, Україна, після припинення «Газпромом» продажу «Нафтогазу» російського газу, має три маршрути постачання «блакитного палива» з Європи: польський, угорський та словацький.          

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом