На наступному засіданні Європарламенту Президент України Петро Порошенко буде змушений пояснювати позицію влади щодо порушень під час виборів в Україні. Про це пише газета «Известия».

«Демократія в Україні перебуває під загрозою. Факти скасування за допомогою судів результатів волевиявлення десятків тисяч українців свідчать про те, що ваша країна зупинилася на шляху досягнення стандартів європейського суспільства та європейських цінностей, які були задекларовані Україною під час ратифікації Асоціації з ЄС. Саме це ми спостерігали в 30, 37, 38, 50, 59 та 60 округах. На цей момент усе ще можемо це спостерігати в Дніпропетровській області у Дніпродзержинську та Новомосковську на 30 та 38 округах», - сказав депутат Європарламенту Милослав Рансдорф.

«Я особисто був у складі групи спостерігачів - депутатів Європейського парламенту, метою якої був моніторинг виборів у низці регіонів України 25, 26 і 27 жовтня 2014 року. Група працювала на підставі домовленостей між Президентом України Петром Порошенком і президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем. У групі було 14 депутатів Європейського парламенту, які здійснювали місію, в тому числі у Дніпропетровській області. Мої асистенти, які мають статус міжнародних спостерігачів, усе ще перебувають безпосередньо на округах, які знаходяться в цьому регіоні. Надані їм під час проведення місії документи та протоколи, а також аналіз роботи дільничних комісій свідчать про перемогу в рамках демократичних стандартів кандидатів Олега Захорольського і Вадима Нестеренка. Тому я розглядаю дії місцевої влади Дніпропетровської області щодо перегляду результатів виборів за допомогою судів як пряму загрозу спотворення волевиявлення народу і руху України в європейське співтовариство.

Відповідним листом я звернуся до Президента України Петра Порошенка і посла України в Євросоюзі Костянтина Єлісєєва.

Також, я як член делегації ЄС-Україна комітету закордонних справ Європейського парламенту, підніму це питання на наступному засіданні Європейського парламенту і буду ініціювати розгляд того питання та інших поточних проблем з наступним зверненням Європейського парламенту до української влади», - зазначив євродепутат.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40