Верховний представник Європейського Союзу іх закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні закликає Україну не відмовлятися від виконання Мінських домовленостей про мирне врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Я обговорювала з Президентом Порошенком і вчора ввечері з міністром Клімкіним, що ми потребуємо їхньої участі для того, щоб цей протокол з Мінська, навіть якщо він не виконується так, як би їм хотілося, продовжував функціонувати», - сказала Могеріні.

При цьому Могеріні назвала тему України однією з найважливіших на порядку денному її переговорів з польськими політиками. «Я переконана, що ми одночасно вимагатимемо тиску на Росію і пошуку ефективних каналів комунікації з російськими лідерами», - сказала вона журналістам, коментуючи своє бачення вирішення конфлікту.

Могеріні запевнила, що Євросоюз однозначно підтримує незалежність і територіальну цілісність України. «Я переконана, що міжнародне співтовариство, у всякому разі Європейський Союз, вважає, що територіальна цілісність і незалежність України - це не лише гарні слова, це головний принцип, на який ми орієнтуємося в наших діях», - сказала Могеріні, повідомляє «УНІАН».

Як раніше повідомляв ForUm, 19 вересня учасники Контактної групи з врегулювання ситуації в Україні підписали в Мінську меморандум, що передбачає припинення застосування зброї обома сторонами конфлікту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом