Нові правила армії США дозволяють використовувати слово «негр» («negro») щодо афроамериканців, які проходять службу в американських військах. Про це повідомляє CNN.

Згідно з розділом статуту AAR 600-20 від 22 жовтня, цим визначенням можна називати осіб, що належать до негроїдної раси і мають повне або часткове африканське походження.

Навіть за чорношкірого президента в США регулярно спалахують расові бунти.

Як повідомив представник армії, слово було додане до статуту, оскільки самі військовослужбовці, оформлюючи документи, ідентифікували себе як «негри», пише «Lenta.ru».

Своєю чергою чиновник у Пентагоні назвав це «найдурнішою річчю, про яку він коли-небудь чув». За його словами, міністерство оборони не використовує подібних слів, збираючи дані про військових.

Поняття «негр» широко застосовувалося в США у період рабовласництва. Рабство було скасоване в країні після прийняття 13-ї поправки до конституції в грудні 1865 року. У XX столітті з посиленням політкоректності таке звернення до темношкірого населення почало сприйматися як образливе. Тепер це слово в різних варіаціях продовжує вживатися як жартівливе привітання всередині негритянського середовища.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38
Теги