На фінансовому ринку буде дуже багато охочих пограти на курсі. Таку думку висловив ForUm'у народний депутат від ВО «Свобода» Олександр Мирний, коментуючи останні рішення НБУ з курсом національної валюти.

«Самопочуття гривні залежить від багатьох факторів, а саме від торгового балансу. Якщо буде профіцит - гривня буде стояти на місці. Дефіцит - буде падати», - зазначив він.

Мирний також вважає, що ситуація проясниться вже через тиждень. «Давайте почекаємо тиждень, подивимося, що буде. НБУ змінив умови контролю курсу - відпустив його. І зараз гривня повинна намацати свою позицію», - запропонував він.

«Але не виключаю, що цього ніколи не станеться, бо буде дуже багато охочих пограти на курсі. А враховуючи значні валютні запаси в банках, зокрема тих, що належать РФ, не виключено - ситуація буде постійно дестабілізуватися. А НБУ буде умивати руки і говорити, мовляв, я ж відпустив гривню у вільне плавання - і що тепер поробиш», - додав він.

Парламентарій упевнений, що якщо б курс національної одиниці дійсно визначався ринком, то в цьому не було б нічого страшного. «Але якщо він буде визначатися гравцями ринку - ситуація зовсім інша. Не хотілося, щоб так сталося», - акцентував він.

«Так що ми з вами повинні дуже уважно стежити за ситуацією. Якщо у нас буде нормальний торговий баланс - задавати питання НБУ», - акцентував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49