Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Закон № 1702-VII визначає правовий механізм протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та розповсюдження зброї масового знищення.

Документ передбачає формування загальнодержавної аналітичної бази даних для надання правоохоронним органам України та іноземних держав можливості виявляти, перевіряти і розслідувати злочини, пов'язані з відмиванням коштів та іншими незаконними фінансовими операціями», - сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що закон прийнятий на виконання домовленостей з Міжнародним валютним фондом та з урахуванням пропозицій експертів групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму (FATF).

Як раніше повідомляв ForUm, 14 жовтня Верховна Рада України підтримала у другому читанні Закон «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та розповсюдження зброї масового знищення».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56