На думку лідера Громадського руху «Український вибір» Віктора Медведчука, якщо питання про підвищення заробітної плати народним депутатам винести на референдум, такий крок по-справжньому об'єднає Україну.

Так Медведчук відреагував на заяву деяких новообраних депутатів, які вважають, що на урізану Кабміном зарплату в 5 тис. гривень прожити неможливо.

«Нові обличчя» у парламенті хочуть почати реформи з підвищення заробітної плати собі, коханим. Бажання депутатів бути «на вістрі» зростання добробуту громадян цілком зрозуміле, але, якщо парламентарі ухвалять таке рішення самі, це буде виглядати огидно», - написав Медведчук на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, тему депутатських зарплат підняв журналіст Мустафа Найєм, який проходить в парламент за списком президентського блоку. В ефірі програми «Свобода слова» Найєм заявив, що новообрані депутати не зможуть працювати в парламенті при нинішніх зарплатах: «За 5000 гривень я не буду працювати в парламенті, - сказав журналіст. - У Києві неможливо прожити на ці гроші». Найєма підтримали і його колега Сергій Лещенко, який вважає депутатську зарплату без надбавок і доплат «передвиборчим популізмом чинного уряду». У той же час перший номер «Самопомочі» Ганна Гопко в ефірі телеканалу «1+1» запропонувала скоротити кількість депутатів до 300 осіб і підняти їм зарплату.

«Вихід є - питання про підвищення заробітної плати народним обранцям за ініціативою представників провладних фракцій необхідно винести на референдум. Можна навіть поєднати його з місцевими виборами. Упевнений, це голосування по-справжньому об'єднає Україну», - резюмував лідер «Українського вибору».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом