У Києві буде створено благодійний фонд для реставрації кінотеатру «Жовтень». Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час зборів депутатів Київради у Колонній залі КМДА, повідомили Forum'у в прес-службі столичного голови.

На засіданні розглядалося питання щодо якнайшвидшої реставрації кінотеатру, приміщення якого постраждало від пожежі, і відновлення його роботи. «Кінотеатр «Жовтень» має залишатися одним із центрів кінематографії й одним із культурних центрів нашої столиці. Будь-які спроби перепрофілювання кінотеатру будуть припинені. Ми ініціюємо створення благодійного фонду «Відновимо разом». Очолити цей фонд пропонуємо директорові кінотеатру Людмилі Горделадзе», - зазначив міський голова.

Кличко дав доручення Департаменту фінансів КМДА також знайти джерела для фінансування робіт з відновлення кінотеатру. «Наше завдання - зберегти кінотеатр й дати йому нове життя, і зробити ми це можемо тільки разом. Ми повинні гарантувати киянам, що «Жовтень» буде збережено, а його діяльність відновлено в найкоротші терміни», - сказав мер Києва.

Кличко запропонував депутатам Київради звернутися до ГПУ та МВС з вимогою термінового розслідування факту умисного підпалу кінотеатру.

«Виконавці цього жахливого вчинку повинні відповідати перед законом і всією столичною громадою», - зазначив міський голова. Також мер Києва запропонував звернутися до МВС із вимогою розробки програми з підвищення рівня безпеки в громадських закладах Києва.

Як раніше повідомляв ForUm, у ніч на 30 жовтня в старому кінотеатрі столиці сталася пожежа. Глядачі були евакуйовані, постраждалих немає, при цьому будівля отримала значні пошкодження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом