«Нафтогаз України» буде отримувати від «Газпрому» в рамках «зимового пакета» до 114 млн куб. м газу на добу. Про це заявив глава російської компанії Олексій Міллер.

За його словами, у підписаних документах «ми ще раз підтвердили, що максимальна добова кількість становить 114 млн кубометрів».

Ця кількість відповідає обсягу постачань російського газу в Україну, прописаному в чинному контракті 2009 року, але ще раз обумовлена в додатку до нього. Доповнення до чинного контракту було підписано напередодні.

«Але з урахуванням того, що все-таки ми пішли назустріч українській стороні - не буде застосовуватися правило «бери або плати» - відповідно, ще раз повторили зобов'язання (щодо максимального обсягу постачань газу - АГІ)», - сказав Милллер, відповідаючи на запитання, які параметри були прописані на додаток до чинного контракту, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він підкреслив, що умова «бери або плати» не застосовуватиметься у разі погашення Україною $3,1 млрд за попередні постачання газу.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» протягом листопада-грудня 2014 року має знайти і переказати на рахунки ВАТ «Газпром» $4,6 млрд для оплати заборгованості за раніше поставлений газ і купівлі ще 4 млрд куб. метрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом